11 Mart 2020 Çarşamba

 

Ahmet Mithat Efendi /ŞeytankayaTılsımı
"..., gülüşü bu kadar korkunç olan bir sihirbaz kocakarının kendisinin ne kadar korkunç olduğunu kıyaslayıp ölçebilirsiniz! " (28)
Ah Sastıma! Düşman başına bile demek istemiyorum. Sen kötüsün diyeceğim ama senden talep edilenler ile doğru orantılı kötülüğün. Sonrasında güzelliğe uydurduğun kılıf daha da güzeldi.
Ahmet Mithat Efendi 'ye ait Felatun Bey ve Rakım Edendi kitabını da çok sevmiştim. Bu kitapta da aynısı oldu. Karakterler ilgi çekici, konu keyifli. Yazarın üçüncü göz anlatımı çok güzel bir tat veriyor. Klasiklerin yeri apayrı diyorum❤️. Keyifli okumalar dilerim...
Sanki gözümle bir şeyler görmüşüm kulağımla bir şeyler duymulumda kafamda onun muhakemesi i yapıyorum. Kafa sesi kendine has üslübü zihnimde bir sağa bir sola koşuyor gibi.
" "Beğenmek" demek sevdanın öyle kuvvetli bir başlangıcıdır ki bazı dış etkenlerin de eklenmesi ile beğenmenin ardından sevda baş gösterir." (39)

1 yorum:

Venedik Taciri

Venedikli Tüccar Antonio dostu Bassanio için Yahudi Tüccar Shylock 'dan borç alır. Bu borç karşılığında bir senet imzalanır....