18 Eylül 2020 Cuma

Seçilmiş Olanlar / Veronica Roth

 Seçilmiş Olanlar / Veronica Roth
"Sanki fırtına gelecekmiş de hiç gelmiyormuş gibi" 


"Once Upon a Time" diye başlamak istiyorum. Zira yetişkin fantastik için harika bir evren burası. 


Yer Chicago. Anlatılan zamandan on yıl önce Dünya'ya Karanlık musallat olur. İnsanlar ölür. Şehirler dağılır. Devletin gizli bir birimi, Karanlığa karşı mücadele edecek beş genç bulur. Özel olan bu çocukların yeteneklerini kullanacaklardır. Anlatıcımız da olan Sloane, Matt, Albie, Ines ve Ester olaya dahil olur. Detaya girmeyeceğim ama Karanlık yok edilir . Bu mücadelede ölenler için anıt yapılır.Hayatları gizem ve hayranlık uyandırır. Bir zaman sonra aralarından biri ölür. Ve yıkıma doğru savrulan diğer seçilmişlerin yaşam ve bulundukları evren için mücadeleleri başlar. 


Kitabın dili akıcı lakin evren bütün detayları ile tasvir edilmiş. Gözünüzü kapatın olay gözünüzün önünde oluyor sanki. 3 kısımdan oluyor. İlk kısım olayları anlıyoruz. İkinci kısımda hareketlenmeye başlıyor ve üçüncü kısımda yeryerden savruluyorsunuz o kadar heyecanlı bir yere gidiyor. Anlatıcımız Sloane 'u çok sevdim. Ayrıca hep beklediğimiz son diyebilirsiniz ama sonun amaç kısmı beni şok etti. Bunu beklemiyordum ve kapakta da belirttildiği gibi ' ters köşesi bol ' bir kitaptı. Fantastik, gerilim ve aksiyon severleri buraya alalım. 

#alıntı 

"Evcil kedilerinizin de size hiçbir zarar vermeyecek pofuduk yaratıklar olduğunu düşünerek kendinizi kandırmayın :Doğa kana susamıştır ve bir bütün olarak güçlüleri sever."

"Bu dünyanın karanlıkları bile seçilmiş. Öyle şeref madalyası falan değil yani. Beni öldür! diye göz kırpan bir oktan farksız."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venedik Taciri

Venedikli Tüccar Antonio dostu Bassanio için Yahudi Tüccar Shylock 'dan borç alır. Bu borç karşılığında bir senet imzalanır....