27 Mart 2022 Pazar

Algernon Blackwood / Söğütler


"Yer, çarpmanın ve akıntının etkisi ile titriyormuş gibiydi; söğüt çalılarının rüzgar aralarından var gücüyle eserken sergiledikleri canhıraş hareketlerse, adanın sahiden hareket ettiğine dair bu tuhaf sanrıyı körüklüyordu."
"Kendimi rüya görmemiş olduğuma daha da ikna olmaya sevk edercesine, tekrar dertli ve huzursuz bir uykuya dalmamın epey uzun sürdüğünü hatırlıyorum; daldığımda bile, uyuyan sadece dış kabuğum oldu, altındaysa bilinci asla tam olarak kapanmayan, tetikte kalıp nöbet tutan bir şey vardı."
İki arkadaş Tuna nehri boyunca yolculuk yaparken söğütlerle saklanmış küçük bir kara parçasında kamp yapmak için dururlar. Temkinli hareket ederler çünkü nehrin suyu yükselmektedir. Rüzgar, söğütlerin uğultusu ve kasvetli ortam onlara hükmedermişçesine tedirginlik yaratır.
İki arkadaşın adada yaşadıkları sizde de huzursuzluk hissi yaratabilir. Bu kitaba farklılık katan en özel öğe doğa olmalı. Okurken Howard Phillips Lovecraft tadı aldım. Ama aynısı asla değil. Kısa ve etkileyici olan Söğütler kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venedik Taciri

Venedikli Tüccar Antonio dostu Bassanio için Yahudi Tüccar Shylock 'dan borç alır. Bu borç karşılığında bir senet imzalanır....